Festival Açılış sergisi, Uluslararası karma sergi – Mahfeli Sosyal Tesisleri
Antakya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Orontes 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’nin açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya Belediye Başkan Vekili Ömer Gürbüz, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Alev Seçmen ve Rezzuk Ayoğlu, Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Festival Genel Küratörü Fatma Elvin Öztürk, Karakalem Çalıştay küratörü, Selmani Baki Kocaispir, Karikatür Çalıştay küratörü İlker Mansuroğlu, sanatçılar ve çok sayıda misafir katıldı. Serginin açılış kurdelesi birlikte kesildi.
Antakya Belediye Başkan Vekili Ömer Gürbüz; Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz, yoğun programı nedeniyle aramızda katılamadı ancak hepinize selamı var. Belediye Başkanımız Sayın İzzettin Yılmaz: “Festivallerin kentlere kimlik kazandırdığı ve o kenti cazibe merkezi haline getirdiği bilinciyle Antakya Belediyesi olarak sanatın gelişimini desteklemek, sanatla, sanatçıyla ve sanatseverlerle bir arada olmak temel ilkelerimiz arasında. Bizler bu ilkeler doğrultusunda, Ansam Kültür Derneği iş birliği ile “ Orontes 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben şehrimize sanatsal bir bakış kazandıran ve bu bakışla sanat yelpazesini genişleten sanatçılarımıza, emeği geçen iş birlikçimiz Ansam Kültür Derneği’ne şimdiden teşekkürlerimi sunuyor; Antakya’yı Kültür Sanat Şehri yapma yolunda daha nice çalışmalar yapmayı temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.
Daha sonra 7. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali Genel Küratörü Ressam Fatma Elvin Öztürk, karma resim sergisi hakkında misafirlere bilgi verdi. Sergide eserleri bulunan ressamlara katılım belgeleri verildi.
Festival Açılış sergisi, Uluslararası karma sergi sanatçıları, Ali Oğlak, Aynura Mustafayeva, Başak Bıçakçı, Burcu Karaduman, Burcu Üğü, Can Sahutoğlu, Cemile Didem Özışık, Dilek Canbaz, Dilek Saraçoğlu, Elif Okur, Tolun, Emel Genç, Emine Yedikuvvet, Emine Yorulmaz, Enes Günay, Ersin Kayıkçı, Esra Dikener, Fatma Elvin Öztürk, Gül Sayhar, Hatice Dönmez Aydın, İlayda Fil, ilkay geçer, İlker Mansuroğlu, İpek Nur Özdemir, Jale Saraçoğlu, Kardelen Parlakgün, Kazgulov Alpsbai, Mehmet Oflazoglu, Meral Bıçakcı, Nuran Say, Oktay Köse, Ömer Sefa Sevinç, Özlem Dasdelen, Özlem Özer Tuğal, Saadet Pınar İçemer, Samar Al-Kaabi, Sami Ben-Ameur, Selmani Baki Kocaispir, Süleyman Gülbol, Tuba Aydar, Uğur Özen, Ünal Kuş, Xanlar Asadullayev, Zeynep Kayaalp,Zeynep-Naim Gülbol, Zuhal Oral
Resim Çalıştayı; Fatma Elvin Öztürk küratörlüğünde Antakya El sanatları Müzesinde yapıldı.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz katılımıyla çalıştay başladı.
Antakya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festivalde Başkan Yılmaz: “Sanatın gelişimini desteklemek, sanatla, sanatçıyla ve sanatseverlerle bir arada olmak bizler için çok önemli. Bizler de bu yolda hem sanatın şehrimizde gelişimine vesile olma hem bunu dünyaya tanıtma doğrultusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bugün de festivale katılan sanatçılarımızın çalıştay içerisinde kullanacakları malzemeleri sanatçılarımıza teslim ederek sergiye emek veren sanatçılarımıza kolaylıklar diledik.
Antakya’mızın sanat yelpazesini genişletme doğrultusunda emeği geçen işbirlikçimiz Ansam Kültür Derneği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza tekrardan teşekkürlerimi sunuyor; Antakya’yı kültür, sanat şehri yapma yolunda birlikte daha nice çalışmalar yapmayı temenni ediyorum.
Antakya El Sanatları Müzemiz ile Atatürk Caddesi’nde yer alan Mahfel Sosyal Tesislerimizde halka açık ve ücretsiz olarak 15 – 22 Haziran 2022 tarihleri arasında devam edecek festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum. ” dedi.
Fatma Elvin Öztürk küratörlüğünde düzenlen çalıştaya katılan sanatçılar, Ali Asker Bal – Turkiye, Ali Oğlak – Turkiye, Anna lisa Ciaramella İtalya, Ata Yakup Kaptan – Turkiye, Ayten Mungan – Turkiye, Cemile Didem Özışık – Turkiye, Döne Arısoy – Turkiye, Enes Günay – Turkiye, Ersin Kayıkçı – Turkiye, Fahriye Eşkil – Turkiye, Faruk Çelik – Turkiye, Haleem Khan Barech Pakistan, Hasan Erdeğon – Turkiye, İdris Eşkil – Turkiye, İlker Mansuroğlu – Turkiye, İpek Nur Özdemir – Turkiye, Makbule Atlan – Turkiye, Nergis Doğru – Turkiye, Otwin Biernat Avusturya, Özge Saldıray – Turkiye, Sait Toprak – Turkiye, Selda Mant – Turkiye, Selmani Baki Kocaispir – Turkiye, Şenol Özdevrim KKTC, Uğur Özen – Turkiye, Ünal Kuş – Turkiye, Walid Jahin – Mısır, Yurdagül Işıl – Turkiye, Zeynep Kaplan – Turkiye, Zeynep Kayaalp – Turkiye
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hatay Milletvekili Huseyin Yayman Çalıştayı ziyaret etti.
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hatay Milletvekili Huseyin Yayman ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Çalıştayı ziyaret ettiler.
Hatay Milletvekili Huseyin Yayman; Antakya Belediyesi tarafından yapılan El Sanatları Müzesi ve sanatçıları ziyaretinde, Bu güzel Antakya evini restore ederek şehrimize kazandıran, Sanata ve Sanatçıya verdiği destekten ötürü Başkanımıza teşekkür ederiz. dedi.
Bölgede ilk Karakalem Çalıştayı – Antakya Mahfeli Sosyal Tesislerde düzenlendi.
Karakalem çalıştay Küratörü Selmani Baki Kocaispir, Resim alanında yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra aldığı ödüller ve hayallerinde Görsel Sanatlar Öğretmenliği olan öğrencilerin tamamına okul kazandırması ile bilinir.
Karakalem çalıştayının Küratörlüğünü yapan Ressam Selmani Baki Kocaispir yaptığı açıklamasında:” Bölgede ilk Karakalem çalıştayının Mahfel Sosyal Tesislerimizde halka açık olarak gerçekleşti. 3 gün süren çalıştayda, her gün farklı 25 öğrencimiz canlı model ile çizimler yaptılar. Üç gün boyunca yapılan çizimler sergilendi ve bu çalışmalar Protokol üyelerimiz ve vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Karakalem çalıştayında Ressamlar Nergiz Doğru, Nurettin Türkmen ve Süleyman Dağlıoğlu Küratörlük yaparak bizlere destek verdiler. Finalinde tüm öğrencilerimize katılım belgesi verilerek hepsine teşekkür edildi.İlk defa gerçekleşen böyle bir çalıştayın içinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğumuzun altını çizmek isterim.
Katılan sanatçılar, Abdülhalık Yazar, Abdulhamit Cemiloğlu, Ahmet Oguz, Almira Sudenaz Karabarut, Arzu Kaymaz, Aslı Dadük, Bahar Akın, Benay Arslan, Beste Atmaca, Buket Ezer, Burcu Aydın, Cansu Nur Solak, Cansu Tüfek, Ceren Demirtaş, Defne Daşkapan, Dilara Ağa, Dilek Güney, Ece Bayaslı, Elif Hürriyetoğlu, Elif Züleyha Orak, Emre Karataş, Emre Okay, Eren Yüsüfoğlu, Esma Hatay, Gamze Göztepe, Gökçe Tümer, Gözde Kara, Hakan İnal, Hasan Demirağ, Hatice Kübra Konak, İlker Helvacı, İpek Mutia Şakar, İrem Avcı, İrem İflazoğlu, Kardelen Sümeyye Şen, Kübra Soydan, Lale İflazoğlu, Mehmet Hasan Dinler, Melek Culha, Melike Altok, Melike Kübra Köroğlu, Melisa Aydın, Melsa Nur, İlayda Hocaoğlu, Merve Şanverdi, Merve Taşçı, Meyli Bestenur Zambak, Münire Hazal Ateş, Narin Çaparoğlu, Nil Lal Oflazoğlu, Özge Soyalan, Sertan Önlen, Simge Diker, Simge Rende, Sude Nur Çalışkan, Sudenaz Akça, Sudenaz Toksun, Sultan Örs, Sultan Süreyya Taşan, Şevval Mercimek, Şeyda Nisa Çekiç, Şeyma Ergüvenoğlu, Yaren Arslan, Zehra İpek Cünedioğlu, Zehra Okyay, Zühal Ceylan
Karikatür Çalıştayı – Antakya Mahfeli Sosyal Tesislerde düzenlendi.
Karikatür çalıştay Küratörlüğünü Karikatürist İlker Mansuroğlu üstlendi. İlker Mansuroğlu: Resim, illüstrasyon ve özellikle karikatür sanatına çocuk yaşta merak salan İlker Mansuroğlu, öğrenimini Hatay’da tamamladı. ülkede ve dünyada yaşanan toplumsal yaşamı ve kendi konumunu illüstratif ve mizahi bir gözle görselleştirdi. Özellikle karikatür alanında katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı ve etkinliklerde kataloglara girdi, çalışmalara destek verdi. Genç karikatüristler yetiştirmek üzere Hatay’ın Defne ilçesi belediyesine bağlı Kültür Merkezi’nde dersler vermektedir. Ayrıca orta öğretim öğrencilerinin kendilerini bu sanat alanında geliştirebilmesi adına Güneş Koleji’nde karikatür derslerine devam etmektedir.
Mahfel Sosyal Tesislerinde halka açık gerçekleşen Karikatür çalıştayı 15 – 22 Haziran tarihleri arasında 3 gün sürdü. Üç günde her gün farklı 8 yerel karikatürist adayı günün sorunlarına işaret ederek hayallerinde kurguladıkları çizimleri yaptılar. Üç gün boyunca yapılan çizimler sergilendi ve bu çalışmalar Protokol ve vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Finalinde tüm katılımcılara katılım belgesi verilerek hepsine teşekkür edildi.
Katılan Sanatçılar: Küratör: İlker Mansuroğlu, Aslı Güvercinci, Eylem Şehla, Feriye Güzeloğlu, Gönül Sönmez, İklim Eskiocak, Neslihan Avcı, Nisani Kababıyık, Özlem köksal, Salih Kerimoğlu, Selda Güvercinci, Semir Avcı, Sevim Arslan Balcı, Sıdıka Sarıbuğday, Sibel Aşkar, Tuncay Öztürk, Zeynep Aygün
Edebiyat Günleri – Antakya Mahfeli Sosyal Tesislerde düzenlendi.
Edebiyat Günleri kapsamında imza ve söyleşiler düzenlendi. Edebiyat Etkinlik Direktörü İsmail Cem Doğru’nun üstlendiği etkinlik kapsamında ülkemizin şair ve yazarları okurlarıyla buluşma şansı yakaladılar. Antakya Mahfeli binasında düzenlenen imza ve söyleşiler sabah saat: 10.00 dan akşam 17.00’ arası gerçekleşti.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Karikatür ve Karakalem Çalıştayını Ziyaret Etti
Çalıştay ziyaretinde Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz eşlik etti.
Antakya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda Başkan Yılmaz: “ Antakya Belediyesi, Ansam Kültür Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen Orontes 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde bugün Mahfeli’de gerçekleştirilen karikatür ve kara kalem çalıştayına katıldık. Birbirinden değerli sanatçılarımızın ellerinden çıkan eserleri görmek bizlere gurur verdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Antakya El Sanatları Müzemiz ile Atatürk Caddesi’nde yer alan Mahfel Sosyal Tesislerimizde halka açık ve ücretsiz olarak 22 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum. ” dedi.
Resim Çalıştayı Küratör Fatma Elvin Öztürk, Karakalem Çalıştay küratörü Selmani Baki Kocaispir, Karikatür Çalıştay küratörü İlker Mansuroğlu ve Edebiyat Etkinlik Direktörü İsmail Cem Doğru’nun gerçekleştirdiği etkinlikler halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.
Festival Misafirleri Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı Ziyaret ettiler
Orontes 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ne Yurt içi ve Yurt dışından katılan sanatçılar Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz,ı ziyaret ettiler. Festival ve Resim Çalıştayı Küratörü Fatma Elvin Öztürk’ün yaptığı resimi Başkan Yılmaz a hediye ettiler. Başkan Yılmaz a festivale, Sanata, Sanatçıya ve kendilerine gösterilen ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini sundular.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Festivale emek veren değerli sanatçıları belediyede misafir ederken, Şehrimizin sanatsal gelişimine katkıları ve festivalimiz süresince verdikleri emeklerden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.
Çalıştay sergileri Açılışı – Mahfeli Sosyal Tesisleri
“Orontes 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali” Resim Çalıştayı, Karakalem Çalıştayı, Karikatür Çalıştayı Sergileri Mahfeli Sosyal Tesislerinde toplamda 5 ülkeden 120 sanatçının Festival süresince ürettikleri eserlerin sergisi açıldı.
Açılış törenlere İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Küratör Fatma Elvin Öztürk ve değerli sanatçılar katılım gösterdi.
Protokol heyeti sergiyi gezerek küratör ve sanatçılardan bilgiler aldı. Resim Çalıştayı Küratör Fatma Elvin Öztürk, Karakalem Çalıştay küratörü Selmani Baki Kocaispir, Karikatür Çalıştay küratörü İlker Mansuroğlu tarafından çalıştaya, karma sergiye, imza ve söyleşilere katılan sanatçılara katılım belgeleri takdim edildi.
Ödül Töreni – Meclis Kültür ve Sanat Merkezi
Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törene İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Küratör Fatma Elvin Öztürk, Karakalem Çalıştay küratörü Selmani Baki Kocaispir, Karikatür Çalıştay küratörü İlker Mansuroğlu ve değerli sanatçılar katılım gösterdi.
Programda ödül kazanan sanatçılara; Tamer Levent Tiyatro, Faruk Cimok Resim, Çerkes Karadağ Fotograf, Cihat Aşkın Müzik, Cem Kalender Edebiyat, Selmani Baki Kocaispir Genç Sanatçı ödülü ve Sabit Kemal Bayıldıran ise Orontes Sanat Emek Ödülü’nün sahibi oldular. Festivale destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz törende yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Antakya Belediyemiz, Ansam Kültür Derneği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile düzenlediğimiz 7. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivali’nin ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sanat festivalimizde, ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinden kıymetli sanatçıları misafir ettik; Antakyalı sanatseverlerle, gençlerle ve hatta çocuklarla buluşturduk.
Antakya’mızın sanat yelpazesini genişleten sanatçılarımıza, işbirlikçimiz Ansam Kültür Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyor; Antakya’yı kültür, sanat şehri yapma yolunda birlikte daha nice çalışmalar yapmayı temenni ediyorum.
Festivalimize katılan tüm misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Ansam Kültür Derneği Başkanı ise konuşmasında bu yıl festivallerinde iş birlikçi olarak destek sağlayan ve ev sahipliği yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a ve nezdinde tüm ekibine teşekkürlerini iletti.
Ödül kazanan sanatçılar; Tamer Levent Tiyatro, Faruk Cimok Resim, Çerkes Karadağ Fotograf, Cihat Aşkın Müzik, Cem Kalender Edebiyat, Selmani Baki Kocaispir Genç Sanatçı ödülü ve Sabit Kemal Bayıldıran ise Orontes Sanat Emek Ödülü’nün sahibi oldular.
Tamer Levent: İzmir doğumlu, Oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne seviye sınavı ile girdi. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları’nda önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak çalışmalar yaptı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda sinema filmi ve tv dizisinde oynayan ünlü oyuncu, seyircinin gözlerini doldururken kendini kariyerinin zirvesine yükseldi. Tamer Levent, son yıllarda Star TV ekranlarında yayınlanan Cesur Ve Güzel, Kanal D ekranlarına gelen İstanbullu Gelin dizisi. 2020 yılında rol aldığı Maria ile Mustafa ve Camdaki Kız dizilerinde oynadı. Yeni projelerde yer almaya devam ediyor.
Çerkes Karadağ, 1953 yılında Kars Kağızman’da dünyaya gelmiştir. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun olmuştur. 1971 yılından itibaren grafiker, reklam yönetmeni, yayıncı, tanıtım fotoğrafçısı ve film denetçisi olarak çalışmıştır. Kültür Bakanlığında belgesel film ekibinde görev yapmıştır. Fotoğraf Sanatı ve Estetiği konusunda beş cilt kitabı Amazon tarafından yayınlandı. Başta Hacettepe olmak üzere Süleyman Demirel, Yeditepe, Yakın Doğu, Doğuş Üniversitesi, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde sanat, estetik ve reklam fotoğrafı dersleri verdi. Halen İstanbul’daki atölyesinde sanatsal fotoğrafların yanısıra görme dili ve estetiği konusunda kuramsal kitaplar hazırlamaktadır.
Faruk Cimok, 1956 yılında Hatay, Reyhanlı’da doğdu. Sanatçı, ressam ve akademisyen genelde figüratif resimler yapıyor. Ressam Namık İsmail, Hüseyin Avni Lifij, Şevket Dağ gibi Kafkasya kökenli olup 1979’da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun oldu.. Mezun olduğu aynı yıl ilk kişisel sergisini açtı. O tarihten günümüze kadar 23 kişisel sergi ile sanat severlerle buluştu.
Cihat Askin: Cihat Aşkın, Türk Keman Ekolü’nün bir uluslararası temsilcisi olarak, günümüz Türkiye’sinin önde gelen sanatçılarından biridir. Amerika, Asya, Avrupa, ve Afrika’da sayısın konser ve resital vermiştir. Beraber çaldığı isimler arasında Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shiomo Mintz, ve Ida Haendel bulunmaktadır. Aşkın Türkiye İsviçre, İsrail, Bulgaristan, ve Polonya’da birçok yarışma ve ustalık sınıfında jüri ve eğitimci olarak yer almıştır. İstanbul Oda Orkestrası’nın ve Filarmonia İstanbul’da müdür olarak görev yapmış olan Aşkın, ayrıca Aşkın Ensemble’ın da kurucusudur. İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (İTÜ MIAM) kurucularından biri olan Aşkın, akademik personel olarak görev yapmanın dışında, genç müzisyen ve çocuklarla CAKA projesi (Cihan Aşkın ve Küçük Arkadaşları) kapsamında çalışmayı da sürdürmektedir.
Cem Kalender, 1976’da Kahramanmaraş, Afşin’de doğdu. Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra öğretmen olarak İstanbul’a atandı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü okumaya başladı. Bir süre sonra üniversiteyi bırakıp yazmaya yoğunlaştı.
İlk romanı Klan’ı 2007’de yazdı ve roman dosya halindeyken Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü’nü aldı. 2013’te üçüncü kitabı Kayıp Gergedanlar, 2015’te Gezi Direnişi’ni merkeze aldığı Kasımpaşalı Oedipus ve 2020’de ötekileştirilenlerin hayatını anlattığı Mazarin Mavisi Doğan Kitap’ta çıktı.
Sabit Kemal Bayıldıran: 1944’te Adana’da doğdu. 1964’te İstanbul Çapa Eğitim Enstitüsü’nün Edebiyat Bölümüne girdi. Türkçe öğretmenliğine atandı. Adana, Bursa ve Balıkesir’de çeşitli okullarda Türkçe ve edebiyat öğretmenliklerinde bulundu. İlk yazası “Cemal Süreya’nın ‘Ülke’si” 1967’de Yordam dergisi, Varlık, Türk Dili, Dönemeç, Yazko, Birikim, Soyut, Türkiye Yazıları, Şiir Odası, Damar, Edebiyat ve Eleştiri, Yom, Yasakmeyve gibi dergilerde şiir üzerine yazıları yayımlandı. 1994’ten bu yana Yayımlanmış kitapları: Günümüz Şiiri Üzerine Yazılar (2004), Edebiyatımızda Şiirler Sözlüğü (genişletilmiş ikinci baskı 2022(2013), Halklar Mahşeri Kocavezir (2014), Şiirin Halleri (2015), Sezai Karakoç’un Coğrafyası (1915), Şiire Bakma Durağı (2015), Ulusçu Türk Şiiri (2019), Şiir, Her Zaman (2019, Aşk, Her Zaman (2020), Şiirin Darbeyle Dansı (2022)
Selmani Baki Kocaispir: Kadirli doğumlu ilk ve orta öğretimini kadirli de tamamlayıp 2002- 2005 yılları Mersin Üniversitesi Heykel bölümü ve 2005-2009 yılları arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel sanatlar Eğitimi Resim iş öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mersin üniversitesi Güzel sanatlar Enstitüsü Resim bölümünde Yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Buna ek olarak birçok sanat sergilerinde ve çalıştaylarda küratörlük üstlenmiştir. Toplam 4 ödülü bulunan sanatçı birçok ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerine katılmıştır. Müzelerde ve birçok koleksiyonerde eserleri bulunmaktadır. Ayrıca milli eğitim bakanlığında Görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmakta. Kendi kişisel atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.